Inspiratie

Met een grote groep op vakantie gaan

Met een grote groep op vakantie gaan, tips en ideeën

Op vakantie of weekendje weg met een grote groep 40 tot 50 personen? Dan heb je zeker baat bij de tips en suggesties op deze pagina. Of je nu op reis gaat met vrienden, familie, collega’s of leden van je zang- of sportvereniging. Een groepsreis organiseren, is een hele klus. Dat geldt ook voor een schoolkamp, werkweek of reisje met de honkbal, volleybal of voetbalvereniging. Zodra de groep groter is dan 40 of 50 personen, gelden er extra aandachtpunten. Dat is met name van toepassing voor het vinden van een groepsaccommodatie voor 40 personen tot 90 personen.

groepen groepsaccommodaties banner


Op vakantie gaan met een grote groep, er moet vooraf heel wat gebeuren

Hoe groter de groep, hoe meer voorbereiding noodzakelijk is. Ga je met 40 of meer personen op vakantie en zoek je een geschikte groepsaccommodatie? Met een grote groep op vakantie gaan, vergt nogal wat voorbereiding. Zeker als je met 40 of meer personen een geschikte accommodatie op basis van zelfvoorziening wilt vinden om in te kunnen verblijven, recreëren en overnachten.


Groepsaccommodatie voor 40 of meer personen vinden

Als je weet wat je bestemming en locatie is, is de eerste zorg, het vinden van een geschikte groepsaccommodatie. Bij een groepsaccommodatie voor 15, 20 of 30 personen, valt het nog wel mee een geschikt groepsverblijf te vinden. Bij een groepsaccommodatie voor 40 personen is de spoeling dun en het aanbod al aanzienlijk minder. Er zal er een behoorlijke inspanning gepleegd moeten worden een grote groepsaccommodatie te vinden die voldoet aan de wensen van de groep. Om die reden is het belangrijk dat de “zoektocht” naar een geschikte accommodatie voor de groep op tijd gestart wordt. Dat geldt ook voor een vakantiehuis grote groep buiten Europa.


Grote groepsaccommodatie op basis van zelfvoorziening huren

De meeste accommodaties voor grote groepen worden op basis van zelfvoorziening gehuurd. Dat betekent zelf koken. Maaltijden bereiden voor een grote groep moet echter niet onderschat worden. Daar heb je de nodige ervaring en deskundigheid voor nodig. Ook op het gebied van hygiëne en dieetwensen. Het is daarom zaak een kok in te huren die ervaring heeft bij het koken van grote groepen op locatie. Daarnaast is een goed uitgeruste keuken met professionele oven en vaatwasser een “must”. Selecteer daarom alleen die grote groepsaccommodaties met goed ingerichte keuken.

groepsaccommodatie met vrienden

Welke faciliteiten moet de groepsaccommodatie hebben?

Wat er in en rond het groepsverblijf aanwezig moet zijn, is helemaal afhankelijk van de samenstelling van de groep, de geplande activiteiten en het gewenste luxe niveau. Zo zal een sportvereniging graag een grote groepsaccommodatie boeken met speelveld en heeft een toneelvereniging een zaal met podium nodig. Het is daarom belangrijk dat je kunt selecteren op gewenste faciliteiten. Als je bijvoorbeeld een luxe groepsaccommodatie 40 personen met zwembad wilt huren, moet je snel kunnen zoeken op groepsaccommodaties met binnen- of buitenzwembad. Als we over een grote groepsaccommodatie voor 40, 50 of 60 personen hebben, zal de accommodatie in alle gevallen voldoend slaapkamers, badkamers en toliletten moeten hebben. Een aparte eetzaal en recreatie zaal is bij een verblijf met een groep een extra voorwaarde.


chalet nu grote vakantiehuizen banner

Voorbeelden van geschikte groepsaccommodatie 40 plus personen in Nederland

Enkele voorbeelden van grote groepsaccommodaties Nederland welke geschikt zijn voor groepen vanaf 40 personen.
Groepsaccommodatie 43 personen in Diever, Drenthe met privé sauna. Dit is een type vakantieboerderij. Groepsaccommodatie de Welstand in Friesland, voor mensen die van ruimte, luxe, wellness en rust houden. Een groepsaccommodatie 40 personen Friesland, midden in de natuur en vlak bij de Wadden kust. Deze wellness accommodatie met koetshuis kan ook voor een grote groep 50 of 60 personen gehuurd worden. Met sauna en andere wellness faciliteiten.


Het vervoer voor de grote groep

Niet alleen het vinden van een geschikte groepsaccommodatie is een klus. Ook het vervoer voor de groep verdient de nodige aandacht. Als besloten is om niet met de eigen auto naar de vakantiebestemming binnen Europa af te reizen, kan het boeken van een touringcar met chauffeur een goed idee zijn. Reizen met de bus of touringcar, kan wel inspannend en vermoeiend zijn. Zeker als er in de nacht gereden moet worden. Daarom kan groepsvervoer met de trein ook een goed idee zijn. En als de groep niet te groot is, kan groepsvervoer met het vliegtuig ook een optie zijn. Om uit te zoeken welke vervoermiddel het beste en welk vervoersbedrijf de beter aanbiedingen heeft, is een behoorlijke klus.


Eten en drinken tijdens het groepsuitje.

Zoals gezegd, bij het huren van en groepsaccommodatie op basis van zelfvoorziening, moet de keuken goed uitgerust zijn. Er moet tussendoor natuurlijk ook geluncht worden. Een lunch voor een groep klaar maken, is natuurlijk een stuk eenvoudig dan een diner. Echter ook bij een lunch of ontbijt heb je met dieetwensen rekening te houden. Breng daarom de dieetwensen in kaart van de individuele deelnemers aan de groepsreis vóór je op reis gaat.

karaoke met vrienden

Groepsreis op maat laten samenstellen

Als je na het lezen van deze tips over “op vakantie gaan met een grote groep” denkt, toch maar door een professionele partij de groepsreis laten organiseren, kan je denken aan het inhuren voor een partij voor een groepsreis op maat. Er zijn professionele reisorganisaties die zich gespecialiseerd hebben in op maat groepsreizen. Zeker aantrekkelijk als je met meer dan 30 of 40 personen een leuke groepsreis met overnachtingen en bezienswaardigheden wilt boeken.


familie accommodaties landal banner